Nordmann scoret to for Valencia

Debuterte for B-laget.

Spaniaavisen

Publisert 11. januar 2009 13:52

VALENCIA

Alexander Olsen (19) fra Gjøvik har signert for Valencia C.F. i spansk eliteserie. Sist uke scoret han to mål i en treningskamp mot Standard Liege.

Olsen har de siste to årene vært i stallen til Tottenham, men forlot klubben til fordel for Valencia da kontrakten hans gikk ut i slutten av desember 2008. Sist uke fikk han sin Valencia-debut da klubbens b-lag møtte belgiske Standard Liege i treningskamp.

Les også: Nordmann fikk profftilbud fra Orihuela

Den kampen endte i to mål for den norske 19-åringen. Han gjorde 1-0 på straffespark, etter at han selv hadde blitt felt på vei gjennom. Mål nummer to kom da 19-åringen han fikk skyte fra ca. 11 meter, helt nede i hjørnet.

Alexander Olsen skal ennå ikke ha fått noen endelig beskjed om han skal spille for klubbens a- eller b-lag.
– Han ligger litt midt i mellom de to stallene. Valencia er litt usikre på hvilken tropp han skal være i. To mål i debuten er ikke dumt å ta med seg. Målet hans er å komme seg inn i a-troppen, og det ser lovende ut så langt, sa faren, Dag Erlend Olsen, til VG Nett.

Les også: Det komplette La Manga-programmet

Alexander Olsen er den andre nordmannen i den spanske storklubben like nord for Costa Blanca. Tidligere har den mer kjente norske spilleren, John Carew (29), spilt for klubben. Carew var i Valencia fra 2000 til 2004. Han spilte 84 kamper og scoret 20 mål for Valencia.