Nordmann omkom på Costa Blanca

Døde under svømmetur.

Spaniaavisen

Publisert 14. juli 2014 21:34

ALBIR

Det var den 49 år gamle Tore-Henning Sund fra Fyllingsdalen i Bergen som søndag ettermiddag ble funnet død etter en drukningsulykke i Albir (Alicante).

Sund var på ferie sammen med familie og venner, og de skulle feire hans 50-årsdag i dag. Det vil i stedet bli holdt en minnestund, melder Bergens Tidende.

Familien ber nå om ro og har sendt denne uttalelsen til BT :

"Tore-Henning omkom i forbindelse med en svømmetur med utgangspunkt i stranden Playa del Albir. Han la ut på en svømmetur i området innenfor bøyene utenfor stranden om lag kl. 12, og var trolig på vei tilbake til stranden da ulykken skjedde. Denne svømmeturen har han ved flere anledninger gjennomført under sitt opphold i Albir, og er av familien regnet som i god form og godt trent.

Da Tore-Henning etter hvert viste seg å ikke komme tilbake til familien på stranden, ble lokale livreddende og lokalt politi varslet. Søk ble igangsatt av både disse og et større antall familiemedlemmer, venner og også andre frivillige, herunder både norske og enkelte spanske. Søk i vannet ble gjort med gummibåter, kajakk og utleie-flåter, samt enkeltpersoner med snorkel og dykkemaske. Det ble også gjort visuelle søk fra land til vann fra flere steder.

Tore-Henning ble funnet et stykke ut fra stranden ca. kl. 17. Gjenopplivningsforsøk ble igangsatt umiddelbart, men livet hans sto ikke til å redde. Han vil bli obdusert i løpet av de nærmeste dagene.

Familien ønsker å takke de frivillige som stilte opp for å hjelpe til med å finne han."

Dødsårsaken vil obduksjonen gi svar på. Sund etterlater seg samboer og tre barn.