Nordmann dømt til å betale 4 millioner kroner

Pengekrangel mellom norske forretningsmenn måtte løses i spansk rett.

Spaniaavisen

Publisert 19. mars 2009 07:42

ALFAZ DEL PI

To forretningsmenn fra Bergen, med sterke relasjoner til Alfaz del Pi, måtte til retten for å finne en løsning etter en krangel om penger. Nå er en 63-åring dømt til å betale sin tidligere kompanjong på 58 år cirka fire millioner kroner.

Stridens kjerne er en tomt i La Nucia de eide sammen frem til 2005. I tillegg hadde de to også et par andre selskaper sammen. I 2005 kjøpte 63-åringen ut 58-åringen fra tomteselskapet i La Nucia. 63-åringen skulle betale 600.000 euro over fire år. Han betalte i kun ett år før han stoppet alle betalinger. På denne tiden hadde de fått bokettersyn av spanske skattemyndigheter i et annet selskap de drev sammen. Da ville 63-åringen gi sin andel i dette selskapet over til forretningskompisen, og ta tomteselskapet som betaling.

Les også: Nordmann anker spansk boligsvindel til høyesterett

– Dette kalles å stikke ut bakdøren, sier en advokat til Vikingposten. 63-åringen sendte kontrakt på alt dette til kompanjongen, men 58-åringen nektet å skrive under og gikk til retten med hele saken for å få ut pengene for tomteselskapet i La Nucia. Jusgado 1. de Alicante ga 58-åringen fullt medhold. 63-åringen anket dommen der han tapte på alle punkter. 24. februar avgjorde Jusgado 2. de Alicante ankesaken og den ga også full medhold til 58-åringen og opprettholdt dommen fra første rettsinstans.

– Jeg kan bekrefte at jeg har vunnet to rettssaker mot min tidligere forretningspartner, men jeg ønsker ikke å komme mer inn på innholdet. Nå ser jeg bare frem til å bli ferdig med denne vanskelige perioden i livet til meg og familien min, sier 58-åringen til Vikingposten.

Les også: Må i fengsel etter NAV-svindel

63-åringen er dømt til å betale cirka 450.000 euro for halvdelen av tomteselskapet i La Nucia. I tillegg må han ut med opp mot 150.000 euro i saksomkostninger til både sin og 58-åringens advokat samt til spanske myndigheter.

Ifølge rettsdokumentene har den spanske staten tatt pant i flere av eiendommene 63-åringen enten eier personlig eller gjennom sine selskaper. 63-åringen har ikke ønsket å kommentere saken overfor Vikingposten.