Nordmann (31) i Alfaz-området tiltalt for gigantsvindel i Norge

Prøvde å svindle kjent norsk eiendomsmegler på Costa Blanca for 12 millioner kroner.

Spaniaavisen

Publisert 8. januar 2010 15:50

KRISTIANSAND/ALFAZ

En 31-åring, opprinnelig fra Kristiansand, men nå bosatt i Alfaz-området, er tiltalt for bedrageri, underslag og forsøk på dette for et beløp på nesten 12 millioner norske kroner. Mannen benekter alt. Saken gikk denne uken i Kristiansand tingrett, skriver fvn.no.

Han benekter de alvorlige anklagene, men erkjente kjøring uten førerkort og et par mindre bedragerier. 31-åringen er tidligere domfelt to ganger.
Kristiansand tingrett skal avhøre over 20 vintner.

Les også:– Ble lurt for millioner av forretningspartner

Eiendomsmegleren eide luksusleiligheten den 31 år gamle mannen fra Kristiansand skrev kjøpekontrakt på, men som han aldri betalte for. Den tiltalte hevdet i retten fredag at han er dømt for denne handelen i Spania, og at han derfor ikke kan dømmes for det samme i Norge.

Eiendomsmegleren overdro også en bil til 31-åringen. Han fikk ikke oppgjør for denne bilen. Senere er kjøretøyet kommet tilbake til eieren.

Les også: Vant boligsvindelsak mot staten

I sin forklaring for tingretten fredag rettet den tiltalte skarp kritikk mot politiet som han mener ikke har etterforsket saken tilstrekkelig. Blant annet beskyldte han politiet for å holde unna papirer i saken som kan dokumentere at han er dømt i Spania.

– Det har ikke passet politiet å legge fram papirer som ikke er til gunst for meg, sa tiltalte.