Nordmann (21) druknet i Fuengirola

En 21 år gammel bodøværing druknet tirsdag i et svømmebasseng ved et hotell i Fuengirola.

Spaniaavisen

Publisert 25. februar 2009 16:05

FUENGIROLA

Mannen var elev ved Atlantis Medical College i samme landsby. UD fikk melding om den tragiske ulykken onsdag formiddag, samtidig som de jobbet på spreng med flyulykken i Nederland. Derfor gikk det litt tid før kommunikasjonsdirektør i UD, Haakon Svane, kunne gi de riktige opplysningene.

– En mannlig norsk borger født i 1988 ble funnet omkommet tirsdag i Spania. Familien er varslet og er tilbudt hjelp fra Sjømannskirken og det norske konsulatet. Det er da snakk om praktisk hjelp i forbindelse med hjemsendelse av den omkomne. Vi vil ikke si noe om hvor mannen kommer fra, sier Haakon Svane til spaniaavisen.no

Den første meldingen fra UD lød på at mannen var funnet omkommet på Gran Canaria, men vi måtte sende en mail for å få dette bekreftet. Etter noen timer fikk vi ny beskjed om at det var i Fuengirola, like syd for Malaga.

UD opplyser at det ikke er mistanke om at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet. Sjømannskirken er i beredskap med fire persoer og arrangerte blant annet en minnegudstjeneste for bodøværingen torsdag ettermiddag.

Det er totalt 60 elever ved skolen, og de tar selvsagt dette tungt. Ifølge sjømannsprest Steinar Lindvig opplever medelevene dette som uforståelig, og elevene gråter mye.