Nok en dansk "hulemaler" stiller ut

Tok over etter de danske damene i Rojales.

Spaniaavisen

Publisert 29. september 2011 07:09

ROJALES

I september var det de danske pigerne Anne Andersen (62) og Lone Rasmussen (58) som hadde utstilling i Cuevas del Rodeo. Denne måneden overtar deres landsmann Johannes Bjørner veggene inne i de spesielle lokalene.

Bjørner har høstet mange prestisjetunge utmerkelser fra USA i løpet av sine mange år som kunstner.

Johannes Bjørner er født i Danmark men tilbrakte mesteparten av sin barndom i Argentina. Hans yrkesliv var derimot i USA som elektronikkingeniør.

Les også: Har utstilling i hulene i Rojales

– Jeg begynte å male i 1973. Da tok jeg en del utdanning ved siden av jobben som ingeniør. Blant annet har jeg vært elev ved Massachusetts College of Art og Boston Museum School. Jeg har også hatt utallige utstillinger ”over there”. Men på mine eldre dager, da jeg ble pensjonert, valgte jeg å flytte til Spania. Nå bor jeg i Algorfa, og gleder meg til å se på responsen på utstillingen i Rojales, sa Johannes Bjørner til Vikingposten tidligere denne måneden.