Noe er da som normalt ...

Den svenske julegranen er på plass.

Terje Aspdahl

Publisert 28. november 2020 13:56

TORREVIEJA


Selv med årets pandemi og begrensningene det medfører er juletreet fra Småland i Sverige ankommet Torrevieja. Det er en tradisjon Per Persson nå gjennomfører for 12. året.

29. november er første søndag i advent og tradisjonelt er det frammøte av flere tusen skandinaver som overværer at lysene i treet tennes og får servert julesanger, pepperkaker og gløgg. Slik blir det naturlig nok ikke i år.

– Treet ankom til Torrevieja tidligere denne uken og ble satt på plass onsdag kveld, forteller prest i den svenske kirken i Torrevieja, Lars Cederlöw, til Vikingposten. Det blir ikke noe program i år siden det ikke er lov etter smittevernreglene. Allikevel tennes lysene i den flotte granen klokken 18 søndag kveld.

For de som skulle savne blant annet pepperkaker og julegløgg holder den svenske kirken julemarked hver fredag frem til jul.

– Fra klokken 13-16 fredagene fremover blir det julemarked med salg av blant annet svensk tyttebær og honning. Og det serveres kaffe, gløgg, lussekatter og pepperkaker. Alle er hjertelig velkommen!.
Julemarkedet holdes i kirkens nye lokaler i Urb. Del Mar III 1A, bak supermarkedet Carrefour.