Arkivet

Nissen kommer med drømmeboliger


FINESTRAT/SIERRA CORTINA

Costa Blanca de Luxe med Ola Nissen i spissen, bygger drømmeboliger med en panoramautsikt som tar pusten fra de fleste. 

 Nissen strammer ikke inn på budsjettet når det skal bygges hus. Hans siste verk - en gedigen villa som ligger helt på toppen i fasjonable Sierra Cortina - er bygd med de aller beste materialene og oser av stil og eleganse.

Eiendommen er utstyrt med en kinosal, mini-golfbane, tennisbane, treningsstudio, basseng, jacuzzi og til og med et gigantisk sjakkbrett som er plassert på de vakre, italienske flisene utenfor huset. Fra nesten hvert eneste hjørnet i den praktfulle villaen kan man nyte den fantastiske panoramautsikten til Middelhavet, som ligger som en oase foran blikket. 

Gjør som flere enn 17.000 andre - følg oss på Facebook og få nyhetene direkte på din side

– Nå skal vi bygge 18 eneboliger fra 150-450 m2 i prisklasser fra ca 700.000 -1.190.000 euro, opplyser Nissen. Dette er boliger for pengesterke «feinschmeckere» som vil ha det beste, og som vil våkne opp til en fantastisk utsikt hver dag og sol 320 dager i året. 

Han er optimist med tanke på boligmarkedet, og tror ikke det blir vanskelig å selge boligene. 

– Boligsalget i Spania økte med 16 prosent i mars i år sammenlignet med i fjor. Landet er inne i en fin økonomisk utvikling.

Ola Nissen har gjort det godt i eiendomsbransjen, selv om han tidligere dedikerte seg til noe helt annet, nemlig journalistikken.  

– Jeg startet som sportsjournalist i Dagbladet på tidlig 70-tall, var ti år i Norges Fotballforbund som informasjonssjef og sjefredaktør av bladet Fotball. På 90-tallet var jeg sjefredaktør av Vi Menn og Norsk Ukeblad. Jeg startet deretter gratisavisen Osloposten før jeg avsluttet journalisttiden med to år i Dagens Næringsliv. 

Men han har alltid hatt interesse for eiendomsmarkedet. En dag begynte han å besøke eiendommer, samtidig som han fulgte med på priser og utvikling. Siden 2000 har han bygget over 100 boliger i Oslo og Bærum. Men nå vil han fokusere på Spania. 

På boligjakt i Spania? Sjekk ut disse prospektene først – Costa Blanca de Luxe startet egentlig litt sånn tilfeldig, forteller den gutteaktige mannen med de mørke solbrillene. Jeg bodde ikke så langt herfra, og en dag tok jeg og sønnene mine en tur opp hit. Vi ble helt betatt av utsikten. Vi så at det stod et til-salgs- skilt på denne eiendommen, og sønnene mine sa: «Pappa, her blir vi.» 

Han fant etter hvert ut at et stort stykke land, til venstre for tomten han hadde kjøpt, også var til salgs. Han så umiddelbart en god forretning i dette. Før han visste ordet av det var han i gang med prosjektet Costa Blanca de Luxe. Det første han gjorde var å bygge villaen, som har vekket mye oppmerksomhet.

– Det er tre ting som er viktig med eiendom og det er beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet, påpeker Nissen. Spør du eiendomsmeglere, så er dette den aller beste beliggenheten på Costa Blanca med utsikt til fire byer, fra Albir til Alicante. Her får man soloppgang og solnedgang. Tenk deg hvordan dette er på natten når alle lysene er på i Benidorm, sier han og peker mot feriebyens høye skyskrapere som ligger som perler på en snor i horisonten. 

Sett denne? Største økning i boligprisene siden finanskrisen

Tomten avgrenses av veiene Calle Viena og Calle Roma, og har en unik infrastruktur.

– Her er det gangavstand til golfbaner, Costa Blancas største kjøpesenter Carrefour, Terra Mitica, og Terra Natura. La Calastranden, som blir sett på som den beste i dette området, er bare en kjapp sykkeltur unna.

Forretningsmannen samarbeider med Norske Notar i Albir. 
– Notar-Spania Megling S.L. har vært med som konsulenter hele veien når det gjelder blant annet arkitekt og anbudsrunder med entreprenører, sier Thomas Gils fra Notar. Vi har ansvar for oppgjøret for prosjektet og har tett samarbeid med Ola med tanke på håndtering av kunder, private som investorer. Dette er luksus fra A til Å, og kundene kan påvirke hvordan drømmehuset skal bli. En slik fleksibilitet er ikke hverdagskost og er med på å gjøre prosjektet optimalt.

Les mer om:

Bolig