Ni personer smittet - har alle besøkt sjømannskirken

- Er veldig lei oss.

Terje Aspdahl

Publisert 19. januar 2021 08:44

ALBIR

Smitteutbruddet som nå gjør at sjømannskirken i Albir-Villajoyosa blir stengt ut denne måneden, ser ut til å ha rammet mange gjester.

– Per nå vet vi om ni personer som er smittet. Vi er ikke sikre på at alle disse er smittet hos oss, men det er på det rene at alle disse har besøkt oss i løpet av uken, og at vi derfor har fått deres kontaktinformasjon, sier daglig leder Erik Faye Lindvig ved Sjømannskirken Albir-Villajoyosa.

Det var fredag kveld at sjømannskirken ble gjort oppmerksom på at én person som senere har testet positivt for corona hadde vært innom kirken. Dermed startet man umiddelbart med å varsle alle som har vært innom sjømannskirken den siste uken.

– Vi har holdt et høyt fokus på smittevern, med avstand, ansiktsmaske og håndsprit. Etter nyttår har alle bord vært begrenset til fire personer, i henhold til restriksjonene.
Likevel ser vi nå, blant de vi har hatt kontakt med, at det er flere som er smittet. Vi må overlate til smittesporerne å finne ut hva som er kilden, men vi er veldig lei oss for at noen kan ha blitt smittet hos oss. Vi har fulgt alle regler, men her er det sterke krefter i sving.

Spanske myndigheter følger nå opp den enkelte som blir syk og utfører smittesporing.