Ni nasjonale helligdager i Spania neste år

Dette er datoene som gjelder.

Spaniaavisen

Publisert 27. november 2013 16:45

COSTA BLANCA

Årets første helligdag er som vi alle er vant med 1. nyttårsdag. 1. januar neste år kommer på en onsdag. Deretter følger De Hellige Tre Kongersdag 6. januar som faller på en mandag.

I påsken er langfredag helligdag over hele Spania, og neste år er det 18. april. Flere provinser og regioner holder helligdag også skjærtorsdag, men ikke her i Valencia-regionen. Lokalt er det helligdag blant annet i Torrevieja 2. påskedag.

Trenger du snekker, rørlegger eller frisør? Du finner hjelpen i vår bransjeguide her

Neste nasjonale helligdag er 1. mai, som faller på en torsdag. Dette vil nok føre til at mange «bygger bro» og tar fri fredag for å få en oval weekend.
15. august feires Asunción de la Virgen, en katolsk høytidsdag til feiring av jomfru Marias oppstigning til himmelen. 1. november er det Allehelgensdag som i 2014 kommer på en lørdag. 

I desember er det først den spanske konstitusjonen som markeres lørdag 6. desember. To dager senere, mandag 8. desember, er det den hellige unnfangelsen, Día de la Inmaculada Concepción, som feires. Til slutt er selvsagt 1. juledag 25. desember en helligdag, som neste år faller på en torsdag.

I tillegg til disse nasjonale helligdagene kommer lokale og regionale hellig- og fridager.