Nekter gjestene å ta med mat og drikke

Fornøyelsesparkene får refs - forbrukerorganisasjon krever endringer.

Spaniaavisen

Publisert 24. august 2013 07:32

MADRID

Fornøyelsesparkene Magic Island, Warner Park, Port Aventura, Terra Mitica, Siam Park og Dinópolisikke retter seg ikke etter den generelle forbrukerlovningen i Spania, hevder Facua.

Forbrukerorganisasjonen forlanger at seks fornøyelsesparker slutter å nekte besøkende å ta med seg mat og drikke inn i parkene. De mener praksisen er urettferdig og ulovlig, melder Europa Press.

Facua vil ta saken videre hvis ikke fornøyelsesparkene endrer praksisen.

Ser du etter bolig i Spania? Her finner du oversikten

Parkene argumenterer med at forbudet er opprettet på grunn av hygiene og sikkerhet i anleggene. Facua på sin side sier at forbudet kun er et ubegrunnet påskudd fra parkene for å øke inntektene sine. 

Grunnen til lovforbudet mot metallkniver og glassbeholdere er altså ikke sikkerheten, men at man ønsker monopol på matmarkedet. Forbrukerne blir tvunget til å kjøpe dyr mat og drikke inne i parkene.

Noen parker forlanger til og med at besøkende åpner vesker og ryggsekker ved inngangen. Dette er en overfladisk undersøkelse som etter all sannsynlighet ikke vil avsløre farlige objekter. Hovedgrunnen er å fjerne mat og drikke, hevder organisasjonen.   

Den bemerker også at Port Aventura og Isla Magica sine reglement ikke lar folk passere med vanlig elektronisk utstyr som telefoner, kamera og radio.