Nekter å oppgi kostnader for sykehjemsfiaskoen

Oslo kommune taus om utgiftene de er påført i Altea.

Spaniaavisen

Publisert 24. april 2009 17:26

ALTEA

Siden 2006 har pengene rent ut for Oslo kommune i sykehjemsprosjektet i Altea. Omsorgsbygg, som er ansvarlig, nekter å oppgi hvor mye dette koster skattebetalerne i Tigerstaden.

– Oslo kommune vil per i dag ikke kommentere spørsmålet om hvor mye forsinkelsen har kostet, men vi vil komme tilbake til saken på et senere tidspunkt, skriver prosjektleder Øyvind Lønnå i en email til Vikingposten.

Husbanken har for kort tid siden krevd tilbake et oppstartstilskudd på 19 millioner kroner, og trukket tilbake et kompensasjonstilskudd på 23 millioner kroner. Utgiftene Oslo har hatt på prosjektet er blant annet lønn til prosjektleder i fire år, reiser for utallige delegasjoner til Altea og utgifter til anbud og selvsagt kjøp av tomten.

Les også: Kollaps for norsk eldreomsorg i Spania

Kilder Vikingposten har snakket med antyder utgifter opp mot ti millioner kroner. For disse pengene har lite eller ingen ting skjedd. Oslo eier riktignok tomten, og så har de gått til anmeldelse av entreprenør Covalencia for forsøk på korrupsjon.

Oslo kommune har inngått avtale med tre sykehjem på Costa Blanca for å dekke opp for de 50 plassene på sykehjemmet i Altea som ikke er bygd. Blant annet har de 28 plasser til disposisjon på Savia i La Nucia. Her har kommunen sendt ned én pasient.

Les også: Anmelder spansk entreprenør for korrupsjon

– Skal dere ikke bare være fornøyde med denne utsettelsen når dere ser den minimale interessen fra brukerne fra Oslo?
– Oslo kommune har Norges desidert største sektor for tjenesteyting for eldre og funksjonshemmede og må vurdere sitt Spania-prosjekt i et langsiktig perspektiv. Kommunens prosjekt er fleksibelt både i forhold til driftens omfang og i forhold til ulike brukergrupper. Oslo kommune har et stort behov for styrking av sin rehabiliteringssektor. Derfor ønsker kommunen å realisere prosjektet og tilpasse driftsformen de behov som til enhver tid må prioriteres, sier Øyvind Lønnå.