Nekter å gi opp Cala Mosca

Kampen for å redde det siste den siste ubebygde strandområdet på Orihuela Costa er ikke over.

Spaniaavisen

Publisert 22. juni 2017 05:02

ORIHUELA COSTA

Regionsregjeringen vil nå få utført en ny miljørapport i forøket på å få til et bedre vern av Cala Mosca på Orihuela Costa. 

Den parlamentariske gruppen til Podem fikk flertall for et forslag, som betyr at man vil undersøke alle muligheter for å verne området bedre, skriver Informacion.

Det var kun Partido Popular (PP) som stemte i mot da saken ble behandlet i komiteen for miljø, vann og planlegging i Les Corts Valencianes, som er navnet på parlamentet for Valencia-regionen.

Podem har samarbeidet med blant andre Cambiamos Orihuela i utarbeidelsen av forslaget, og hensikten med vedtaket er «å aktivere alle mulige mekanismer for å unngå at prosjektet blir gjennomført». Konkret betyr det en ny miljørapport, uavhengig av utbyggeren, slik Europaparlamentet har bedt om. 

Også de økonomiske  konsekvensene av utbyggingen, om den blir gjennomført, skal undersøkes. Likeledes vil man på nytt gjennomgå graden av vern flora og fauna i området.

Antonio Estañ fra Podem sier at en utbygging på dette området, som er det siste åpne område mot havet på Orihuela Costa vil ha åpenbare miljømessige kostnader.

– Utbyggingen vil også bety 1500 nye boliger på en kyst som fra før er knust av murstein og som mangler servicetilbud, sier han.