Nekter å bytte navn på idrettshall i Torrevieja

Partido Popular (PP) nekter å skifte navn på idrettshallen Infanta Cristina.

Spaniaavisen

Publisert 24. november 2014 19:22

TORREVIEJA

Først var det Ungsosialistene (Joventudes Socialistas) og kort tid etter De Grønne, begge ber om navneskifte på idrettshallen, ifølge Informacion.
Årsaken er at både prinsesse Cristina og hennes mann Iñaki Urdangarín er siktet for skattesvindel i den såkalte Caso Noos.

Navnet på hallen og bildene av ektemannen som spilte på det spanske håndballlandslaget, og var med på åpningen av hallen, har i den senere tid avstedkommet mange kommentarer blant besøkende.

Tallsmann for byrådet, Joaquín Albaladejo (PP) sier at dette ikke er en sak som opptar innbyggerne og at byrådet arbeider med viktigere saker.

Interessert i det som skjer i Torrevieja? Her får du full oversikt

Det var tidligere ordfører Pedro Hernández (PP) som kom på å kalle opp hallen etter prinsessen. Han ville først navngi den Juan Carlos etter kongen, men fikk nei fra slottet fordi han ikke hadde rådført seg med bystyret.

Også gamleordførerens navn er omstridt. Han soner nå en fengselsstraff i Campos del Rio for dokumentforfalskning og misbruk av offentlig verv. 

I august ba Izquierda Unida (Forente Venstre) om at plaketter med Pedro Hernández sitt navn ble fjernet. De mener han markerte territoriet sitt over hele byen med å få hengt opp marmorplaketter med eget navn. Det skal til og med være hengt opp plakett fra hans innvielse av en heis i et bygg på en etasje.

Også fagforeningen til lærerene, STEPV, har bedt om at man fjerner plakettene med hans navn fra skolene i kommunen.

For Partido Popular i Torrevieja er dette uhørt. For dem var Pedro Hernández den store helten, ifølge Informacion, og de oppfatter forslaget som en dårlig spøk.