Navnet på nordmannen frigitt

23-årig mann død - politiet utelukker fall. Navnet på den omkomne frigitt.

Spaniaavisen

Publisert 10. oktober 2010 17:05

GRAN CANARIA

Oppdatert: mandag, 10:56, 16:12, tirsdag 08:18
23-åringen skal ha vært på ferie med familien da hendelsen skjedde søndag morgen. I følge Nettavisen skal han ha omkommet i en ulykke på et hotell i Arguineguin.

– Jeg kan bekrefte at en 23 år gammel er omkommet på Gran Canaria, opplyser pressekontakt ved Utenriksdepartementet, Marte Lerberg Kopstad, til Nettavisen.

Konsulatet på Gran Canaria har vært i kontakt med familien, og de får nå bistand fra sjømannskirken.

NTB meldte at mannen skal ha falt over rekkverket fra en leilighet i 6. etasje i hotel Green Beach, men i følge spanske aviser er det uklart om det er det som har skjedd.

VG melder mandag at politiet har gått bort fra denne teorien.

 – Vi har ikke funnet noen tegn til skader på mannens kropp, men avventer obduksjonsrapporten for å kunne fastslå dødsårsaken, sier førstebetjent Antonio Ortiz ved politiet på Gran Canaria til VG Nett.

Mannen ble funnet klokken 08.41 søndag morgen.

I følge Stavanger Aftenblad er den omkomne Bjørn Tore Hjelm fra Randaberg. 23-åringen reiste sammen med sine foreldre og sine tre søsken og deres familier til Gran Canaria for å feire foreldrenes sølvbryllup. 

Det var familien selv som fant avdøde. De var bekymret fordi han ikke hadde kommet hjem. Søndag morgen gikk de derfor inn på rommet hans i 6. etasje. Fra balkongen så de at han lå nede på bakken.

Til VG sier politiførstebetjenten at de er sikre på at mannen døde på grunn av en hjertefeil.