Når det regner ute regner det inne

Sjømannsprest Helge Pettersson ved sjømannskirken i Torrevieja har de siste årene brukt like my tid på lekkasjer i taket, som på vanlig menighetsarbeid.

Spaniaavisen

Publisert 17. juni 2010 09:19

TORREVIEJA

Taket på Sjømannskirken i Torrevieja har vært lekk siden Pettersson tiltrådte høsten 2005. Sannsynligvis har aldri kirketaket vært tett siden bygget sto ferdig i 2004. Frem til dags dato har prest Pettersson brukt utallige timer i forhandlinger med entreprenør og fagfolk.

Les også: Mønstrer av i Torrevieja

– Entreprenøren er spanske Esclapes, de som også har bygd mesteparten av den nye bygningsmassen på Solgården litt lengre nord på Costa Blanca. Men de vil ikke ta noen reklamasjon på arbeidet. De hevder hardnakket at dette er et arkitektproblem – en arkitekt som flyttet til Danmark like etter kirken var ferdig. Etter hvert ble jeg skikkelig lei av å bruke mer tid på taket i kirken enn selve menighetsarbeidet, sier sjømannsprest Helge Pettersson til B&H.

Han har nå fått klarsignal fra hovedkontoret i Bergen på at taket kan skiftes. Sjømannskirken er lei av alle unnskyldningene fra spanske entreprenører, og tar regningen selv. Det kommer til å koste 60.000 euro. 

Her finner du boliger til salgs

– Hovedkontoret har virkelig støttet godt opp i denne leie situasjonen. De siste årene har vi ved hvert eneste regnvær har lekkasjer inn i både kirkerommet, administrasjonen og da andre lokalene i kirken. Nå har vi fått godkjenning av kommunen til å reparere og bygge et nytt tak over det gamle, og midlene får vi fra hovedkontoret i Bergen. Arbeidene begynner i september og varer i to måneder, sier Pettersson.

– Det beste som kan sies om situasjonen er at alle brudeparene som er blitt viet hos oss siden åpningen for litt over fem år siden, der har brudene fått regn i brudesløret og de går mot evig lykkelige tider, sier Pettersson og smiler.