Arkivet

Nakstad-svar gir håp om syden-ferie


TORREVIEJA

Ifølge assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet er det håp om sydenferie til sommeren for nordmenn.

Nakstad fikk spørsmålet da han gjestet Dagbladet for å svare på lesernes corona-spørsmål.- Ja, det er håp om det og jeg vil tro at mange av de eldre aldersgruppene - de som er pensjonister, og nedover i alder, vil være vaksinert før sommeren. Det betyr at man muligens kan reise rundt i Europa uten å havne i karantene fordi man er vaksinert, sier Nakstad.

Han sier at flere europeiske land jobber med å utforme systemer og regelverk for innreisekarantene. - Jeg tror sommeren blir mer normal enn tiden vi er inne i nå. Men så er det ikke sikkert at alle voksne mennesker i Norge er vaksinert før sommeren - det er vi usikre på om man rekker. Det avhenger av om vi får alle vaksinene inn til landet sånn som det er planlagt eller om det blir forsinkelser på noen av dem. Det kan være at det blir en del vaksinering av de yngste voksne også etter sommerferien, sier Rostrup Nakstad.

Les mer om:

Reise