Næringsdrivende lettet over at fredagsmarkedet flytter

..i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 17. januar 2013 12:21

TORREVIEJA

Det er igjen aktivitet på byggeplassen hvor Torreviejas fredagsmarked skal ligge. Butikkene i og rundt den eksisterende markedsplassen jubler for flyttingen.

Det skandinaviske senteret, Gallerian, og supermarkedet Scandigo ligger midt dagens marked. Nå håper de flyttingen av markedet endelig vil bli en realitet. Supermarkedet Scandigo har hele inngangspartiet til butikken sperret av boder og man må snike seg forbi for å gå inn.

Les også: Torreviejas nye markedsplass tar plass

– Fredagene er vår desidert dårligste dag omsetningsmessig. Vi har mange besøk, men de fleste kjøper kun noe å drikke og lignende. Vi må også skjerpe vaktholdet fredager. Markedsdag er tyveridag i Torrevieja! Kommunen har varslet flytting av markedet lenge, nå håper vi virkelig det blir noe av. Vi har ventet i mange år allerede, sier Eirin Dahl hos Scandigo.

Samtidig er det mange barer som har sine beste dager nettopp fredagene. Mange handlende benytter seg av spise- og drikketilbudene som ligger midt i markedsgatene.

– Det kan være fredag vil fortsatt være en dårlig dag for oss, selv om markedet flytter. Mange benytter fredagen til å besøke markedet, og de kjøper ikke inn dagligvarene denne dagen. Om det blir flytting, kan det hende at folk forandrer handlevanene sine, sier Dahl.

Her finner du en oversikt over næringsdrivende på Costa Blanca

Dan Selin som driver fiskebutikken på det skandinaviske senteret er ikke i tvil.
– Flytter kommunen markedet blir alle glade. Fredag er og har alltid vært en elendig dag omsetningsmessig for alle butikker som har markedet like i nærheten, sier Dan Selin.

Fordelene med plasseringen av det nye markedet er mange. Det blir enkel tilgang fra både N-332 og fra andre veier i byen. Kommunen har totalt investert 5.328.885 euro i prosjektet. Den nye markedsplassen vil få 5000 parkeringsplasser og ha lett tilgang for busser, biler og ikke minst de næringsdrivende.

Etter et år med lite aktivitet er man igjen i gang med arbeidet for å ferdigstille Torreviejas nye markedsplass. Markedet ligger nær Parque Antonio Soria, de nye idrettsanleggene og vannparken Aquopolis. Hit håper man at det tradisjonelle fredagsmarkedet kan flytte i løpet av mai i år.

I dag er markedet i området ved busstasjonen i Torrevieja. Til tross for en lang tradisjon med markedet midt i sentrum av byen, er det en rekke ulemper med dagens plassering. Det ligger i et sentralt område med betydelig trafikkproblemer på markedsdagene. Det vil i tillegg bli store vanskeligheter om det skulle bli nødvendig å evakuere området i tilfelle en alvorlig situasjon.