Nær dobling av antall bryllup ved sjømannskirkene i Spania

Rush av par som vil gifte seg der.

Spaniaavisen

Publisert 24. oktober 2013 06:53

ALBIR

Antallet i år kommer til å nær doble seg når vi kommer til juletider ved Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa, forteller bryllupsplanlegger Hilde Tislevoll.

Kirken hadde 46 vielser i 2012. Til nå i 2013 har de allerede hatt rundt 65 vielser, og det tikker stadig inn flere for 2013. I tillegg har Sjømannskirken i Albir allerede fått inn 25 nyanmeldte vielser for 2014. Det har aldri vært mer travelt. 

Les også: Nå får du svar hos Nav, Helfo og Skatteetaten

Veldig mange nordmenn ønsker å gifte seg ute på sjømannskirkens sydenstasjoner. Det gjelder ikke bare i Albir, men i høyeste grad også i Torrevieja, i Barcelona og på Mallorca. Juli var rekordmåneden. Det er en ganske jevn blanding av hvor par ønsker å gifte seg på de fire ulike stedene Sjømannskirken tilbyr.

Hvorfor har dere hatt en så stor økning? 
– Det kan være flere grunner. Flere ønsker å gjøre det enklere enn det er blitt i Norge. Kanskje en del gifter seg for andre gang. For noen handler det om at de har en spesiell tilknytning til dette stedet, og kanskje drømmen om vielse under palmene lokker, sier Tislevoll til Vikingposten.

Hilde Tislevoll ordner med pynting, tilrettelegging og samtale med prest for personlig tale. Det er også særdeles viktig at det vordende brudeparet har med seg prøveattest fra folkeregisteret. Sjømannskirken tar 4500 kroner for denne jobben. Utenom den jobben hun selv gjør, samarbeides det med gode støttespillere som lokale restauranter, frisører og fotografer.

Ser du etter bolig i Spania? Her finner du over 60 boliger til salgs

– Noen har hemmelige små bryllup og ringer hjem etterpå, mens andre chartrer flyet med gjester. De er mange og forskjellige. Et felles trekk er nok likevel at parene gjerne ikke er helt unge. Ofte er det også par med barn. Mitt hovedinntrykk er at bryllup i Norge ofte blir en svær greie, mens her blir det et mindre arrangement, sier Tislevoll til Vikingposten.