Johanne Rosenvold søker vertsfamilie sør på Costa Blanca, for å kunne benytte seg av skoleplassen hun har fått i Quesada. Foto: Privat
NYHETER

Nå trenger Johanne hjelp

Johanne Rosenvold (16) fra Odda på Vestlandet har fått skoleplass ved Den norske skolen i Rojales (DNSR). Det er bare ett problem.


ODDA/ROJALES

 16-åringen har foreløpig ikke funnet en vertsfamilie hun kan bo hos det kommende skoleåret.

– Finner jeg ikke en vertsfamilie blir jeg nødt til å fortsette på skole her i Odda, sier Johanne Rosenvold.

For venninnen er situasjonen annerledes, hun har fått tildelt en vertsfamilie for skoleåret 2024/25. Nå forsøker Johanne å finne en familie gjennom Vikingposten. I en e-post skriver hun:

«Hei, jeg og min venninne ønsker begynne på den videregående linjen på den norske skolen til høsten. Det er dessverre sånn ar venninnen min har fått vertsfamilie, men det har ikke jeg. Så vist det er noen som kunne tenke seg og ta meg inn så hadde jeg blitt veldig glad».

Om seg selv skriver hun:
Jeg er 16 år så jeg begynner på vg1. Så kommer jeg fra Odda, som er en liten plass på Vestlandet. Jeg er rolig av meg å tar ikke opp så veldig mye plass. Jeg blir også tilfreds med det meste.

At de to 16-åringene valgte å søke seg til Costa Blanca var en tilfeldighet og takket være TikTok.

– Jeg fikk opp en video på TikTok fra skolen, som jeg sendte til venninna mi. Så begynte vi å snakke om det, og å tenke litt på hvorfor ikke søke. Som vi så gjorde. Vi hadde på en måte glemt det litt, helt til vi fikk en mail fra skolen der det sto at vi hadde kommet inn. Først da tenkte vi at vi burde reise og vi syns at det var en god ide, sier Johanne Rosenvold.

Johanne sin venninne fikk melding fra skolen i forrige uke om at hun hadde fått en vertsfamilie å bo hos.

– Vi har hatt kontakt med skolen skolen siden mars om å finne vertsfamilier. Dessverre hadde familien min venninne skal bo hos kun kapasitet til én elev.

Til slutt trekke 16-åringen frem musikk som en hovedinteresse.
– Jeg liker veldig godt å spille gitar. Jeg spiller både gitar og piano til hverdags.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.