Legeforening vil fjerne alt av corona-restriksjoner

Ber Spania behandle covid som en influensa.

MADRID

Den spanske legeforeningen "semFYC" ber i en uttalelse myndighetene om å behandle covid som en annen smittsom sykdom. Samtidig ber man om at corona-restriksjonene blir opphevet og at munnbindpåbudet droppes.

- Verken helsevesenet eller samfunnet som helhet har råd til å fortsette å teste asymptomatiske pasienter eller de med milde symptomer og isolere alle som tester positivt. Konsekvensene for samfunnet og økonomien er så enorm når friske mennesker må holde seg borte fra jobb. Vi må få slutt på eksepsjonaliteten. Covid-19 må behandles som andre sykdommer. Den oppnådde immuniteten og utbredelsen av omicron tillater det, mener legeforeningen.

Den foreslår også at man slutter å teste friske personer med lette symptomer.

- La oss slutte med smittesporing og testing av nærkontakter. La oss droppe karantener og isolasjon. Alle disse aktivitetene, som var fornuftige tidligere, har blitt overvunnet med ervervet immunitet (både ved infeksjon og vaksinasjon) og ankomsten av omicron, skriver legeforeningen.

Bli varslet om nyhetene når de skjer:

 

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.