Nå vil spanske næringsdrivende på Costa Blanca lære seg norsk

Årsak: Alle nordmennene som bosetter seg og ferierer.

Spaniaavisen

Publisert 27. januar 2014 11:29

VILLAJOYOSA

Antall nordmenn som bosetter seg og besøker Villajoyosa er økende. Foretningsdrivende og beboere ønsker nå å lære seg norsk for å være bedre forberedt for å betjene den økende tilstrømningen av nordmenn.

Villajoyosa var en av de første norske koloniene på Costa Blanca da Hacienda del Sol stod ferdig i 1972 med boliger til over 5000 nordmenn. 

Innbyggerne var på den tiden ikke interessert i å lære seg det norske språket eller norske skikker. Men i dag er dette i endring.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca og Costa Calida

Innbyggerne har sett viktigheten av det skandinaviske markedet for byen, spesielt i disse krisetider, og ønsker nå å bli i bedre stand til å utnytte tilstrømingen av nordmenn. Av den grunn har det blomstret opp tilbud om norskkurs både i offentlig og i privat virksomhet som er rettet mot alle grupper av befolkningen. 

Ifølge tall fra kommunen besøker over 6000 nordmenn byen hvert år. Det er eldre som benytter seg av tilbudene til sykehjemmet Vistamar og Solgården Ferie- og Helsesenter samt nordmenn som tilbringer lange perioder i sine egne hjem.

Små gründere, kjøpmenn og restauratører i byen har begynt å lære seg det norske språket, kulturen og matradisjoner gjennom spesialtilpassede kurs for bransjen gjennom la Asociación Vilera de Empresarios (Avea).

Kommunen tilbyr også norskkurs og tilbudet er spesielt rettet mot innbyggere opp til 35 år, melder Informacion.