Nå vil Ryanair fly deg helt hjem

Vil inn på innenriksmarkedet i Norge og Sverige.

Spaniaavisen

Publisert 4. oktober 2011 14:38

COSTA BLANCA

– Vi vil begynne å fly innenrikstrafikk i Skandinavia. Problemet er at mange flyplasser eies av staten som vil beskytte SAS og derfor tar høye avgifter. Jeg tror det kommer til å endres, sier Ryanair-sjef Michael O`Leary ifølge E24.no, som siterer det svenske nettstedet di.se.

I hele Skandinavia flyr Ryanair til14 flyplasser. I løpet av sommeren 2012 håper selskapet å fly til tre-fire nye flyplasser. Én eller to nye blir lagt til Sverige og én eller to til Norge. Slik må man tolke O`Leary som sier de ikke kommer til å fly til noen nye flyplasser i Danmark.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

Ryanair som i dag flyr rundt syv millioner passasjerer i Skandinavia, vil øke sin satsing på regionen fra neste år. Selskapet vil gå for de flyplassene som har de laveste kostnadene.

I intervjuet sier Ryanair-sjefen at selskapet også vil begynne å fly til USA – men det er ikke aktuelt de kommende to-tre årene.

Konkurransen fra SAS og Norwegian bare fnyser han av. O`Leary mener Norwegian har for høye avgifter, mens SAS "transporterer færre passasjerer, billettene stiger, kostnadene er for høye og de taper penger".