Nå vil Per selge sitt livsverk i Torrevieja

En av de eldste skandinaviske kaféer i Torrevieja er til salgs. Per Hallebratt (66) føler tiden er moden for å gi stafettpinnen videre til yngre krefter.

Terje Aspdahl

Publisert 6. november 2014 11:25

TORREVIEJA

Allerede i 1995 var svensken med å starte Svens restaurant på Villamartin i Orihuela Costa.

– I 1995 fantes ikke EU og jeg måtte en tur til Sverige på grunn av arbeidstillatelsen vi måtte ha her den gangen. Jeg kom så tilbake noen år senere for først å jobbe på Lenas restaurant her i byen. Så i 1999 åpnet jeg Café Hudik i calle Caballero de Rodas. Det har vært uten tvil de beste årene i mitt liv, men jeg må si meg fornøyd med cafédrift og vil gjerne roe ned, sier Per Hallebratt til Vikingposten.

Hallebratt mottar svensk alderspensjon, og har opparbeidet også spansk pensjon.

– Reglene er sånn at jeg ikke får utbetalt min spanske pensjon før jeg avvikler cafédriften her. Samtidig har jeg gått for halv maskin de siste par årene. Derfor vil jeg nå selge og få litt roligere dager, sier Hallebratt.

Gjør som 11.000 andre – bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Det har vært flere interessenter det siste året, men de har alle trukket seg i siste liten.

– Det er vanskelig å bedømme hvilke som er seriøse kjøpere eller hvilke som bare er nysgjerrig og vil prate. Jeg mener Café Hudik vil passe perfekt for en familie med kokkeerfaring og kanskje noe restaurantdrift. Vi følger åpningstidene for forretningene i sentrum og i hovedsak lever vi av å servere «dagens rett». Det betyr at kveldene er fri til for eksempel famileliv. Du får med masse livskvalitet på kjøpet, sier Hallebratt med et smil.

Cafe Hudik har mange faste gjester og Per trekker frem hvor enkelt man kommer i kontakt med andre mennesker på caféen.

– Vi har mange gode og faste gjester som har kommet hit gjennom en årrekke. Her utveklser man erfaringer og gir hverandre tips om hvordan det meste kan løses, sier Per Hallebratt.

Nå er altså livsverket til salgs for cirka 25.000 euro, pluss varelager.
– Vi har en meget lav husleie i forhold til beliggenheten. Vi er midt i smørøyet i sentrum med Torreviejas paradegate som adresse. Her er alle tillatelser i orden så det er bare å sette igang straks, lokker Hallebratt.