Nå vil flere russiske selskap fly til Alicante

Etter det som ser ut til å bli en rekordartet påsketrafikk kan det ventes en enda mer spektakulær sommertrafikk.

Spaniaavisen

Publisert 13. april 2014 15:37

ALICANTE

Costa Blanca seiler opp som en feriefavoritt også for russere. Nå søker flyselskapene S7, VIM og Orenair om flere flyvninger til flyplassen Alicante-Elche.

Aena, de spanske luftfartsmyndighetene, har ennå ikke tatt stilling til søknadene, men ifølge La Verdad er det grunn til å vente et positivt svar.

Russland er et satsningsområde for turistmyndighetene i regionen, og Costa Blanca er nå den nest største destinasjonen i Spania for russere kun slått av Katalonia.

Her kan du booke hotell eller leilighet i Spania

Økningen av russiske turister kan bli større enn forventet. I fjor var det 128.398 russere som reiste via flyplassen i Alicante, det var en økning på 51,8 prosent fra 2012. Det var forventet en økning også i år, og med de nye rutene kan dette bli et meget godt år for flyplassen, og turismen i Alicante.

Også de nordiske landene, spesielt Sverige og Norge, har vært positive overraskelser for Costa Blanca de siste årene.

Ifølge La Verdad har SAS nå tillatelse til å utvide ruten mellom Stockholm og Alicante med fem ukentlige flyvninger mer enn i dag. Avisen skriver at skandinavene fortsatt er langt færre enn engelskmennene, men det at SAS satser på Alicante oppfattes som viktig.