Nå skal norske Katharina i ringen igjen

Bokser mot gutter for å få matching.

Spaniaavisen

Publisert 10. oktober 2013 09:36

ALBIR

– Jeg synes det er spennende å prøve noe nytt. Norske Katharina Thanderz (25) som bor i Altea i Spania, har trent boksing i mange år, men det er først de siste årene året hun har gått kamper. 

Den 18. oktober skal hun i ringen i sportssenteret Palau Benidorm og bokse mot Soraya Rodriguez fra Madrid. Det er første gang hun bokser mot henne, og det er i 59 kilos-klassen. Senere i høst, 2. november, blir det også storkamp i La Nucia mot Jennifer Miranda, som er på det spanske landslaget.

Les også: Norsk Costa Blanca-hotell med vellykket ansiktsløftning

Katharina har tidligere gjort det veldig bra i kickboksing og deltatt i både Spania-mesterskap, Europamesterskap og VM i denne sportsgrenen for Spania. Hun er tre ganger spaniamester: 2010, 2011 og 2012 innenfor FEK-Federación Española de Kick Boxing, europamester i 2011 og verdensmester i 2011 innenfor WKF-World Kick-Boxing Federation.

Hun ble verdensmester i proff kickboksing i 2011 da hun vant tittelkampen mot franske Elsa Hemat, men for boksesporten er det dessverre andre regler. I boksing får hun ikke engang stille i Spania-mesterskap siden hun har norsk pass. Med mor fra Hallingdal blir det slik. 

Finn hjelp blant nesten 60 næringsdrivende på Costa Blanca her

– Regelverket må jeg bare ta til etterretning. Istedenfor å sikte mot Spania-mesterskap i boksing vil jeg nå prøve å komme meg med i det nordiske mesterskapet i 2014 som norsk utøver. Jeg vil prøve å få til samtaler med Norges bokseforbund om dette, eller også søke om å få hjelp av Oslo bokseklub. Om dette går vet jeg ikke enda, men håpet er i alle fall godt til stede. Jeg reiser snart til Norge for å snakke med klubben. Å få være med i det nordiske mesterskapet i 2014 hadde væt kjempegøy, sier Katharina Thanderz til Vikingposten.

For å bli profesjonell bokser trenger hun også mer økonomisk og faglig støtte, samt mer kamptrening mot gode motstandere. I dag må hun betale det meste selv på vei mot målet som helprofesjonell bokser.

Har du noen forbilder?
– Nederlenderen Lucia Reiken var en suveren bokser fra Nederland. Da hun sluttet hadde hun ikke tapt en eneste kamp. Jeg ser også opp til norske Cecilia Brekhus. 
Ulike former for kampsport har de siste årene blitt mer og mer populært for jenter i Spania. Selv om de bare er en håndfull jenter som trener fast i Altea, synes hun miljøet er bra. Det er veldig mange gutter som trener og Katharina er på et nivå der hun er nødt å bokse mot gutter for å få god trening. 

Hun løper hele uken seks til ti kilometer for dag og bokser like mye. Med to treningsøkter pr. dag utenom søndager, samt full jobb som inneselger i Fastighetsbyrån-Swedbank, har hun ingen fritidsproblemer.