Nå skal Linda kjøre sitt eget løp

Går fra sykehus til turbuss - men fortsatt blir Costa Blanca viktig.

Spaniaavisen

Publisert 18. oktober 2012 08:41

BENIDORM

Mange nordmenn nord på Costa Blanca kjenner Linda Sæther fra jobben på sykehuset Imed Levante. Nå har den energiske 49-åringen byttet ut sykehus med turbuss – mellom Norge og Spania.

I mai sa hun opp jobben som kundekontakt og markedsmedarbeider på det private sykehuset Imed Levante i Benidorm. Hun ville hjem til Norge og bo nærmere familien. Dessuten fikk hun et attraktivt jobbtilbud som gjorde at hun fremdeles kan være mye i Spania. Hun er altmuligdame hos Sørli Reiser.

– Nå har jeg det som plommen i egget og storkoser meg. Folkene jeg jobber sammen med er utrolig trivelig. Dessuten kan jeg lettere være sammen med familien min når jeg har fri. I tillegg får jeg vært i Spania minst en gang i måneden i kortere eller lengre perioder. Jeg kan egentlig ikke ha det bedre, sier en strålende opplagt Linda Sæther til Vikingposten.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Da vi traff henne på bussparkeringen i Benidorm var hun sjåfør, og bussen skulle til sjekk på verksted. Men til vanlig er hun mest guide og reiseleder. Og de dagene hun ikke er på reise jobber hun med markedsføring og salg fra hovedkontoret i Moss.

– Bussturene fra Norge til Spania og Benidorm tar tre dager. Vi overnatter først på Kiel-fergen, før andre og tredje overnattinger er i Nord- og Sør-Frankrike. Det er utrolig sosialt og moro å kjøre buss fra Norge til Spania. Gjestene våre blir en skikkelig sammensveiset gjeng. Vi har fra 40 til 54 gjester på bussen. Alle blir kjent med alle. Dessuten får gjestene sett mye av Europa når vi kjører opp og ned. I forhold til å fly tar det vesentlig lengre tid, men man slipper alt stress og jag. I tillegg er det mange som lider av flyskrekk som synes buss er et godt alternativ, sier Sæther.

Her finner du over 50 boliger til salgs på Costa Blanca og Costa Calida

Sørli Reiser har drevet med bussturer til Spania i 20 år. De opererer fire–fem busser i uken. Noen til Spania, men de har også reiser over hele Europa.

– Du har førerkort for både buss og trailer. Hvorfor tok du det?

– Da jeg gikk på skole i 1987 måtte jeg ha noen inntekter ved siden. Derfor tok jeg lappen på tungtransport. Jeg har kjørt en rekke turer nedover kontinentet med trailer. Men det begynner å bli en del år siden. Derfor var det fint å friske opp kjøringen litt igjen når jeg begynte i Sørli. Jeg trives like godt bak rattet som bak hos gjestene. Men på turene ned til Spania kjører jeg lite. Jeg pleier å ta første etappen fra Moss til Oslo.

Les også: Busser kundene gratis fra Torrevieja til nytt kjøpesenter i Orihuela Costa

– Etterpå er det andre sjåfører som kjører. Da serverer jeg våre gjester. Vi har kokte pølser, nystekte pannekaker, toast og mye godt drikke. Alt tilbereder jeg bak i bussens kjøkkenkrok og bar. Det blir en del trim på meg i løpet av hver busstur. Det blir noen ganger opp og ned mellom etasjene i bussen, sier hun.

En vanlig dag på bussen mellom Norge og Spania består av ni timers kjøring, tre etapper a tre timer. Om kvelden sjekker man inn på hotell for å spise middag og slappe av. Etter en god frokost om morgenen venter igjen en ny etappe på bussen.

– Vi har utrolig mange stamgjester. Folk kommer igjen og igjen. Og så er det ganske billig for en fire ukers tur fra Norge til Benidorm. Husk alt er inkludert. Overnattinger og alle måltid. En slik tur koster like i underkant av 14.000 kroner, reklamerer Linda Sæther.