Nå skal legesentrene stenges om nettene

Regionene må spare penger.

Spaniaavisen

Publisert 17. januar 2013 08:57

CASTILLA-LA MANCHA/VALENCIA

I Castilla-La Mancha blir nå legesentre (Centro de Salud) i 21 landsbyer og byer stengt om nettene. Dette for at regionen må spare penger.

Man regner med at så å si alle de andre spanske regionene kommer til å følge Castilla-La Mancha sitt eksempel.

Også nord i Alicante-provinsen har flere kommuner besluttet å stenge sine legesentre om nettene. Pedreguer, El Verger, Ondara og Gata de Gorgos nord på Costa Blanca har allerede stengt sine legesentre fra klokken 20 til 08.

Finn hjelp i vår bransjeguide – ta en titt her

Stengingen betyr at hvis man blir syk om nettene må man oppsøke det nærmeste sykehus eller vente på ambulanse. Statssekretæren i helsedepartementet i Madrid, Jose Manuel Moreno, sier stengingen ikke kommer til å bety mye for innbyggerne. De aller fleste legesentre har ikke flere enn to-tre pasienter i løpet av nettene.

I Castilla-La Mancha betyr stengingen at 441 pasienter hver uke må reise en lengre distanse for å komme til et sykehus i stedet for å oppsøke sitt lokale legesenter.

Enkelte leger sier at stengingen kan bety liv eller død for folk som kommer til legesentre på nettene med hjerteproblemer. Noen må reise over 50 kilometer til nærmeste sykehus.