Nå skal det bygges smart-boliger på Costa Blanca

70 smarthus skal oppføres.

Terje Aspdahl

Publisert 15. mai 2014 05:54

COSTA BLANCA

Du har for lengst fått deg smarttelefon og smart-tv, nå står huset for tur. Smart-hus eller intelligente hus er nyeste satsing fra Grupo Marjal i Guardamar.

Husene som kan styres fra din smart-telefon eller Ipad, bygges i Guardamar og Rojales. Fra mobilenheten er kontroll av varme og kulde, lys, basseng, radio og tv bare noen av de tingene som kan utføres uansett hvor du måtte befinne deg i verden.

På boligjakt? Sjekk ut disse prospektene først

Selskapet Grupo Marjal som har bestått siden 1979, har selv utviklet denne styringsenheten som også kan utvides etter behov. 
Med web-kameraer koblet til, kan du følge med ute og inne på eiendommen. Du kan programmere tv, radio, og lys slik at disse slår seg på og av automatisk, når du er i hjemlandet.

Dermed blir det verre for innbruddstyver å finne ut om det er folk i huset eller ikke. Samtidig gir det deg anledning til å slå på varmen slik at når du ankommer så er huset godt og varmt.

Det skal nå bygges ni hus av denne boligtypen i Guardamar, alle med havutsikt. I Rojales har selskapet planlagt å bygge 60 slike smart-hus.