Nå reiser 100 personer med flybussen daglig

Costa Azul opplever en jevn økning i passasjertallene. Men vær obs på avgangene fra flyplassen.

Terje Aspdahl

Publisert 9. juni 2011 08:59

TORREVIEJA/EL ALTET

Etter flybussen startet sine daglige avganger mellom flyplassen El Altet i Alicante og Torrevieja 23. mai, har passasjertallene økt jevnt og trutt. Og per i dag er det cirka 100 personer som benytter den nye ruten daglig.

Ifølge busselskapet Costa Azul sin daglige leder, Jose Pedro Garcia Cerdan, skal dette tallet mangedobles i løpet av året.

Trenger du leiebil i Spania? Gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

– Vi regner med at 100.000 personer vil benytte seg av det nye tilbudet i Torrevieja. Selvfølgelig vil det ta noe tid å oppnå dette, og vi skal informere godt om rutetider fremover. Informasjon skal også finnes på alle byens turistkontorer, sier Jose Pedro Garcia Cerdan til Vikingposten.

Ikke minst vil det komme informasjon om bussen på selve flyplassen El Altet. Akkurat den manglet Mette og datteren Maren Skyrud skulle forsøke den nye ruten for en drøy uke siden.

Les også: Bare 42 personer reiste med flybussen første dag

– Vi har familie i Torrevieja, og når vi så på Vikingposten sine nettsider at flybussekspressen har startet mellom Torrevieja og flyplassen, var det et fint alternativ til å ta taxi. Man sparer jo 70-80 euro tur/retur. Men skuffelsen var stor da vi forgjeves ventet på bussen. Den skulle ifølge rutetidene gå klokken 16. Da klokken nærmet seg 16.30 og ingen buss var å se, valgte vi annen transport, forteller Mette Skyrud.

De gikk naturlig nok ut på flyplassens bussterminal. Der man ankommer etter bagasjehenting og passkontroll. Men dit kommer ikke bussen, forklarer Jose Pedro Garcia Cerdan.

– Nei, bussekspressen går oppe i fjerde etasje. Der man kommer ved avreise. Dette fordi vi starter ruten klokken 07 i Torrevieja, og leverer passasjerene oppe på flyplassen. Da er det naturlig at vi også starter returen fra samme sted. Men dette vil vi opplyse tydeligere om i fremtiden.
Det er bare å beklage om dette ikke er kommet godt nok frem, sier Cerdan.

PS! Vikingposten blir levert hver torsdag ettermiddag på bussterminalen og vil bli å finne på flybussen hver uke.