Nå må Torrevieja-sykehus prioritere corona-pasienter

Får konsekvenser for planlagte innleggelser.

Terje Aspdahl

Publisert 14. januar 2021 07:35

TORREVIEJA

Sykehuset i Torrevieja blir nødt til å øke kapasiteten for å kunne ta imot flere corona-pasienter. Sykehuset har per i dag 67 innlagte pasienter med Covid-19. 50 av disse er alvorlige syke og innlagt på intensivavdelingen. 12 personer får respiratorbehandling. 

Sykehuset legger nå til rette for å ta i mot ytterligere 55 pasienter og dobler kapasiteten  på intensivavdelingen.

For å kunne imøtekomme dette behovet har sykehusledelsen valgt å redusere planlagte innleggelser, men opprettholder operasjoner hvor pasienten kan dra hjem samme dag. Sengeplasser som nå blir stilt til disposisjon, er de samme som ble benyttet i den første bølgen av pandemien i mars.

Sykehuset i Torrevieja har opplevd flere topper av pandemien. Det aller største ved det første utbruddet i mars 2020 og i begynnelsen av april. Deretter som følge av turistsesongen i slutten av august og september. 

Den nåværende bølgen er i ferd med å nærme seg størrelsen som det første utbruddet i mars. Men denne gang er sykehuset ifølge sykehusledelsen bedre forberedt og har nok ressurser tilgjengelig og ikke minst erfaring til å møte utfordringer som kan komme. 

Siden pandemien begynte har det vært 122 dødsfall som følge av viruset på sykehuset som dekker Torrevieja by og de ni kommunene på kysten av Vega Baja: Orihuela Costa med Torremendo og Entrenaranjos, Pilar de la Horadada, Guardamar del Segura, Rojales, San Fulgencio, San Miguel de Salinas, Los Montesinos, Benijófar og Formentera del Segura.

Den tredje bølgen av pandemien også fått følger for de private sykehusene. I løpet av helgen oppsto det lange køer utenfor det private sykehuset Quiron i Torrevieja av personer som ønsket å ta Covid-19 test.

Det var opptil tre timer ventetid til tross for at man hadde avtalt tidspunkt på forhånd.