Arkivet

Nå må Torrevieja-hotellene stenge


TORREVIEJA

Med få overnattingsmuligheter har store hoteller tidligere vært i stand til å operere i kommunen med letthet gjennom hele lavsesongen og med et betydelig belegg.

Den pågående helsekrisen har imidlertid hatt en tung innvirkning på sektoren i Torrevieja. 13 hoteller og 1800 overnattingssteder er stengt eller vil bli stengt i løpet av de neste dagene.

Hotel Playas de Torrevieja (tidligere Cabo Cervera) stengte dørene før september var over. Dette er et veldig populært hotell, både nasjonalt og internasjonalt. Siden 80-tallet har hotellet holdt åpent både i høy- og lavsesong. I lavsesongen har de hatt et belegg med begivenheter som var organisert av byrådet, nasjonal turisme og utenlandske pensjonister.  Hotel Fontana Plaza i sentrum har tatt den samme avgjørelsen. Trestjerners-hotellet med 180 rom vil stenge dørene for første gang i lavsesongen siden det ble renovert i 2011.   Disse to hotellene står for mer enn 40 prosent av det totale tilbudet av overnatting i byen. Nesten 400 av totalt 870 rom.

Hotel Masa Internacional åpnet ikke engang dørene etter at unntakstilstanden var over. Hovedtyngden av klientellet består av fremtidige kjøpere av ferieboliger som er her for å gjøre sine rekognoseringsturer. Uten boligkjøpere er det heller ingen gjester ved hotellet.

Hotel Central, som ligger vis-a-vis hotell Fontana Plaza, hadde gjennomført oppussingsarbeider i år, og er en av få som utelukkende er fokuserte på sommermarkedet i juli og august. De åpnet heller ikke for sommeren. Hotell Doña Monse på Los Balcones og Hotel Villa de Madrid opprettholder sine tilbud for vinteren.

Kilder i bransjen antyder at belegget på hotellrom bare har vært noenlunde i helgene i august takket være den nasjonale turismen. Balansen mellom hotellbelegg står i kontrast til følelsen av at turistsesongen ikke har vært katastrofal i andre lokale sektorer, spesielt siden belegget til ferieboliger har vært viktig for nasjonale huseiere fra Madrid, Baskerland og innbyggere i Castilla-La Mancha og Castilla-León.

Imidlertid har utlendinger, som tyskere, briter og skandinaver, foreløpig ikke vært i stand til å nyte ferieboligene sine nå i den andre corona-bølgen selv om sensommeren og tidlig høst er den reiseperioden for denne gruppen.

Les mer om:

Reise