Nå må magasinene slippe ut vann i Spania... Se video

► Alt for mye vann i Sør-Spania – og mer i vente. ► Flomofre måtte reddes med helikopter. ► Unntaket er Costa Blanca som får en sommerdag onsdag.

Spaniaavisen

Publisert 17. februar 2010 07:37

ANDALUCIA

De store nedbørsmengdene de siste dagene har ført til flom og store ødeleggelser særlig i Sør-Spania. 23 mennesker er blitt reddet av redningsmannskaper i bil og båt, og sju personer måtte bringes i sikkerhet for vannmassene med helikopter.

Sjekk værmeldingen her

Seks av sju vannmagasiner er overfylte og har måttet slippe ut vann for å minske trykket. Elvene i området har steget med fem til seks meter, og store landmasser har rast ut. Myndighetene har også måtte stenge ni skoler i regionen på grunn av regnet.

Fiskeflåten i Sør-Spania er også blitt forhindret av stormen. De har ligget til kai i to dager. Enkelte plasser har det falt 60 liter regn de siste 24 timene.

Les også: Kan få orkan i kastene

Det nasjonale værsenteret i Madrid melder om mer uvær de kommende dagene. Intens regn, snø og vind blir det i provinsene Madrid, Castilla y León, Baskerland, Navarra, Aragón, Andalucía, Canarias, Extremadura, Galicia og Catalunya.

I Andalucía, og spesielt i provinsen Malaga, er det i dag meldt om at det kan falle opp mot 30 liter vann per kvadratmeter i løpet av en time. Det tilsvarer 30 millimeter.

På Kanariøyene kan man vente 100 liter nedbør per kvadratmeter de neste 12 timene. I tillegg til vindkast opp til 120 km/t.

 Se video under.