Nå må han pugge tekstene - video

Stor interesse for skuespiller Svein Tindbergs forestilling Abrahams Barn på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 2. oktober 2014 07:54

VILLAJOYOSA

Skuespiller Svein Tindberg får det travelt når han kommer til Costa Blanca for å forberede fremførelsen av teaterstykket Abrahams Barn.

Han må nemlig bruke mye av dagene til å pugge tekst.
– Jeg ankommer Villajoyosa lørdag en uke før forestillingen og resten av teamet kommer dagen før. Jeg begynner da å pugge tekstene på nytt. Jeg har ikke hatt tid til å gjøre det tidligere fordi jeg har vært opptatt med andre prosjekter blant annet stykket av Jon Fosse på Festspillene i Bergen. Jeg har spilt Abrahams barn mange ganger. Tekstene sitter «inne», men de trengs og friskes opp, sier Svein Tindberg til Vikingposten.

Les også: Arbeider i Villajoyosa godt i gang

Teaterstykket Abrahams Barn, skrevet og fremført av Tindberg og regissert av Kjetil Bang-Hansen, har hatt kjempesuksess på Det Norske Teater. 14. og 16 oktober blir det spesialoppsetning i Villajoyosa og for de som ønsker å få med seg forestillingen haster det med å skaffe seg billett.

Teaterstykket settes opp på Teater Auditoriet med Solgården Ferie- og helsesenter som vertskap. Forestillingen er en dialog mellom kristne, jødiske og muslimske tekster og har gitt religionsdebatten nytt liv. 

Gjennom historie og hellig tekst forteller Tindberg og Bang-Hansen om tre religioner, om likskap og ulikskap.
Forestillingen er omtalt som unik og holder et høyt kunstnerisk nivå, og belyser innsiktsfullt og objektivt et aktuelt tema. Stykket skulle opprinnelig spilles 10 ganger, men det har nå blitt spilt 242 kvelder på Det Norske Teater i Oslo og er sett av 85.000.

Tindberg sier den største utfordringen er å forholde seg til fremmede forhold og møte et nytt sted.  

– Jeg kjenner ikke til lokalet hvor jeg skal fremføre stykket og når det er tilfellet skaper det alltid litt usikkerhet spesielt med tanke på det tekniske. Ut over det er det er ikke så stor forskjell som noen tror om man fremfører stykket i Tønsberg i Narvik eller for nordmenn i Spania, sier Tindberg.

– Hvordan er det mulig å huske så mye tekst som det er i stykket Abrahams Barn?
– Vanskelig å si, men nøkkelen er nok forferdelig mye arbeid.

– Hva er det publikum får oppleve?
– Mange har en kulturell nysgjerrighet og kulturelle interesser. Jeg vet jo at det er flere enn meg som er opptatt av temaet i stykket om likskap og ulikskap mellom kristne, jøder og muslimer. I møte med mange muslimer har jeg tidligere egentlig ikke visst noe om deres kultur som var en av grunnene til at dette prosjektet så dagens lys. Dette er en personlig forestilling med glimt i øyet.

Les også: Tar suksessforestilling fra Det Norske Teater til Spania

Svein Tindberg sier han gleder seg til å fremføre stykket for nordmenn på Costa Blanca og at han alltid er spent på hvordan tekstene blir mottatt.

– Jeg håper å møte mange nordmenn i Villajoyosa 14. og 16. oktober og gleder meg til forestillingen her nede som blir mine siste. Hele teamet og partnere blir med for å markere avslutningen, sier Tindberg. 

Therese Sandnes hos Solgården sier de er godt igang med billettsalget og at den første forestillingen snart er fullbooket.

Se video under her