Nå lærer spanjolene seg norsk i Spania

Frivilligsentralen i Alfaz holder kurs hver kveld.

Spaniaavisen

Publisert 21. juni 2012 19:44

ALFAZ DEL PI

Frivilligsentralen i Alfaz fikk etter hvert så mange henvendelser fra spanjoler som ville lære seg enkel norsk, at de tok affære og leide inn en dyktig norsklærer fra Oslo. En lærer som til daglig driver med norsk-opplæring for innvandrere til Norge.
 
– Vi hadde vår første kurskveld mandag 11. juni. Pågangen til kurset har vært stor. Nå er det cirka 12-13 spanjoler på kurset, men vi har en rekke nye henvendelser daglig. Dette kurset skal gå til og med 29. juni. Da skal deltakerne ha lært såpass norsk at de kan klare en enkel kommunikasjon med nordmenn. Fordi så å si samtlige spanjoler på kurset jobber i området og sier de trenger litt norsk-kunnskaper i jobbene sine.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti
 
– Vi har alt fra spanske advokater, entreprenører, butikkansatte til sykepleiere. Alle vil lære seg norsk for å kommunisere med sine kunder, forteller daglig leder ved Frivilligsentralen, Berit Lønhøiden, til Vikingposten.

Det er egentlig styremedlem i Frivilligsentralen, Merethe Ihlen, som er primus motor for hele kurset. Hun har satt det hele i gang, og sørget for en dyktig norsklærer fra Oslo.

– Norsklæreren er en venninne av oss. Hun driver til daglig med norskopplæring av innvandrere i Oslo. På enkelte kurs i hovedstaden kan hun ha 20 kursdeltakere, alle fra forskjellige land. Hun er absolutt en kapasitet for oss på vårt første kurs. Her skal spanjolene lære praktisk norsk, så må de selv ut å praktisere i sine jobber etterpå, forteller Merethe Ihlen.

Kun en av kursdeltakerne skal lære seg norsk for å bruke det til jobb i Norge. Resten bor og jobber i Alfaz del Pi-området.