Nå kommer «Serra Gelada»-kaffen video

Kaffebrenneri i Albir med nyvinning.

Spaniaavisen

Publisert 23. januar 2014 07:06

ALBIR

Det første kaffebrenneriet i Spania ble etablert i Albir 1. oktober i fjor. Brenneriet lanserer nå en ny kaffe, «Serra Gelada», oppkalt etter naturparken i området.

På kaffebrenneriet D.Origen kan du observere prosessen fra brenning til kverning av kaffebønner og samtidig nyte utsøkt kaffe av ypperste kvalitet fra de beste kaffedistriktene i verden i hyggelige omgivelser. Samt hjemmelagde kaker og utsøkt te.

Interessert i det som skjer i Albir? Her finner du flere saker

Ønsker du ikke en kaffekopp på stedet kan du kjøpe med en pakke nybrent og nykvernet kaffe og nyte den utsøkte smaken og aromaen i ditt eget hjem. Kaffeposene er stemplet med navn på produsent, hvor kaffebønnene kommer fra og når de er brent med egenproduserte stempler.

Familien Uhlig, eiere og drivere av kaffebrenneriet, er stadig på jakt etter kaffe av beste kvalitet. I tillegg til sin egen kaffeproduksjon, som er lokalisert i Panama, reiser de til andre land for å kjøpe kaffe direkte fra produsentene. I disse dager lanserer de en ny kaffe kalt «Serra Gelada», oppkalt etter naturparken i området. 

Les også: Advarer mot farlige bakterier i kaffemelken

– «Serra Gelada»er en kaffe med sødme og fyldighet laget av en blanding av tre forskjellige kaffebønner. Bønnene kommer direkte fra produsentene og er av utsøkt kvalitet. Kvaliteten på kaffebønnene vurderes nøye og vi betaler ekstra for å få det vi ønsker. Kaffe utvikler sin særegenhet gjennom brenning som vi gjør her for å ha full kontroll. Ferskbrente kaffebønner gir også bedre kaffe, sier Michael Uhlig, eier og driver av kaffebrenneriet D.Origen. 

Maskinene som benyttes til brenningen har nostalgisk design men med moderne teknologi.

I vår bransjeguide finner du kontaktinfo til 60 næringsdrivende på Costa Blanca og Costa Calida

– Det tar cirka 20 minutter å brenne bønnene og det er viktig å ha kunnskap om særegenhetene til de enkelte kaffebønnene for å få frem den riktige smaken. Vi importerer kaffebønner direkte fra produsenter i Colombia, Etiopia og Nicaragua i tillegg til vår egen produksjon i Panama, sier Uhlig.

På kaffebrenneriet får du også tilbredt kaffe på forskjellige måter. Uhlig understreker at skandinaver er mest fortolig med filterkaffe. Han demonstrerer hvordan filterkaffe tilbredes uten kaffetrakter. En omstendelig prosess som gir en utsøkt aroma og sødme. 

– Kaffen har blitt veldig populær, spesielt blant nordmenn, fastslår han.