Nå kommer Nav, Helfo og Skatteetaten til Costa Blanca

Lurer du på noe? Her blir det nye informasjonsmøter.

Terje Aspdahl

Publisert 18. oktober 2015 13:35

COSTA BLANCA

I samarbeid med Nav, Helfo, Skatteetaten, Sjømannskirken og konsulatene i Torrevieja og Benidorm inviterer ambassaden til informasjonsmøter for norske borgere i Albir og Torrevieja.

Sist det var et lignende samordnet møte for nordmenn her på kysten var i 2013.

– I Torrevieja møtte hele 600 personer opp. Det er tydeligvis et stort behov for informasjon rundt utflytting og midlertidig opphold her i Spania, sier ambassaderåd Anne Normann til Vikingposten.

Møtene vil starte med en generell informasjon fra de ulike etatene.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Vi har valgt å forandre litt på opplegget fra sist. Det blir en kortere innledning enn tidligere, men man kan nå bestille tid på forhånd for å få veiledning rundt sine personlige spørsmål. Man kan selvfølgelig bestille tid ved flere enn en etat, sier Normann.

Ambassaden lover at det vil være et mannsterkt mannskap etatene sender fra Norge.

– For at man lettere skal få hjelp med akkurat sine spørsmål må man bestille tid ved konsulatene på forhånd. Da kan vi styre den enkelte til å møte riktig etat før selve møtet. Jeg må også understreke at møtene er kun for veiledning og ikke saksbehandling. Det har man ikke mulighet til fra Spania, da man ikke har tilgang til databasen i Norge, sier Anne Normann.

I Albir er det møte på kirkesenteret mandag 26. oktober klokken 10, mens det i Torrevieja er møte i Sjømannskirken på La Siesta tirsdag 27. oktober klokken 10.