Arkivet

Nå kan Tone endelig åpne


TORREVIEJA

Nesten ett år har Martinsen holdt baren sin, nord i Torrevieja, stengt.

– Vi hadde kun åpent en liten periode i desember i fjor, ellers har jeg holdt dørene lukket og låst. Nå ser jeg virkelig frem mot lørdag og å få kommet i gang igjen, sier Tone Martinsen.

Sørlendingen har også en del nye planer fremover, men ingenting er sikkert.

– Jeg må se det an litt i den nærmeste tiden om hva vi skal foreta oss. Det har kun vært utgifter og null inntekter i ett år, og da tør jeg ikke satse for mye når jeg ikke vet hvordan de neste månedene blir, sier Martinsen.

Hun har i alle fall ingen planer om å kaste inn håndkleet, selv om tingenes tilstand er alt annet enn bra.

– Det er ikke ok, men vi må jo bare stå på. Det kan bli litt vanskelig når jeg har en pub som vanligvis er oppe til klokken 04, og nå må jeg stenge til omtrent samme tid som restaurantene. Det kan bli en utfordring, sier Tone Martinsen.

  Reglene i Valencia-regionen er at barer og restauranter må stenge klokken 00.30. Og fra klokken 01.00 gjelder portforbudet frem til 06.00 på morgenen. Disse corona-restriksjonene gjelder frem til 7. juni. 

Hos Irene Primstad og hennes  bar og restaurant «La Luna» i Orihuela Costa går det i berg-og dalbane.

– Det svinger fortsatt voldsomt i antall besøk. Onsdag ettermiddag og kveld hadde jeg fire gjester, mens førstkommende fredag får jeg full restaurant med de gjeldende restriksjoner. Det er umulig å planlegge noe foreløpig, sier Primstad.

Kokk og innehaver Irene Primstad har holdt koken på sin restaurant «La Luna» under pandemien. Det har vært en tid med opp- og nedturer.

Les mer om:

Nyheter