Nå kan du gjøre boligkupp i Spania

Dette mener ekspertene.

Spaniaavisen

Publisert 30. oktober 2011 18:10

COSTA BLANCA

Gjeldskrise kombinert med prisfall og nå halvering av merverdiavgift, har gjort at drømmen om feriebolig i Spania trolig kan oppnås til en lavere pris enn noensinne.

– Det er mange i markedet som er ute etter å gjøre kupp. Men faktum er at det er billigere nå enn noen sinne. Og det er flere valgmuligheter enn noensinne. Nå er det kanskje på tide å handle, sier Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret til Dine Penger.

Han tror prisene er på vei opp igjen. – Bunnen er nådd. Det er løsnet i Spania, med mer salg nå.

Her finner du en oversikt over boliger til leie

Eiendomsmeglerne melder også om økt interesse for det spanske boligmarkedet.

– Det er stor interesse for Spania nå fordi det er en del områder hvor prisene er veldig gunstige, sier Alf Grønneflåta som er leder av Forumet for utenlandsmeglere i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

– Alt er på billigsalg nå, forteller eiendomsmegler Runa Sorthe i Marbella Estates. Agnar D. Carlsen i Norsk Megling AS melder om økt etterspørsel spesielt på Costa Del Sol og på Costa Blanca.

Meld deg på vårt nyhetsbrev så får du nyhetene på epost når de skjer. Tjenesten er gratis

– Det er et kjøpers marked. Det blir færre og færre gode objekter i markedet. Samtidig kommer det lite nytt. Vi ser også at mange gode prosjekter nærmer seg utsolgt, sier han til Dine Penger.

På finn.no har det vært publisert 2460 annonser om eiendom i Spania så langt i 2010. Det er en økning på 26 prosent fra i fjor.