Nå kan du bli med på fisketur i Spania

Frivilligsentralen skal arrangere fisketur for interesserte nordmenn i slutten av oktober.

Spaniaavisen

Publisert 3. oktober 2013 07:33

ALFAZ

Svein Carlo Bjerke, medlem av Frivilligsentralens styre i Alfaz del Pi, skal lede den planlagte fisketuren. Turen vil gå til kostpris der utgiftene deles på de som blir med. 

– Du kan gjerne kalle meg en fiskeidiot, sier Svein Carlo Bjerke til Vikingposten. Han lever og ånder for sportsfiske i alle former, og benytter mye av sin fritid til sin store lidenskap.

Best kjent er han nok likevel for de fleste i området som; ”Svein på Hospital Clinica Benidorm”, hvor han har vært siden 2008 som norsk tolk og pasientkoordinator. Svein har bodd i Spania de siste 40 årene, og har tidligere blant annet vært utfluktsarrangør i en årrekke og er selvfølgelig godt kjent med de beste fiskeplassene. 

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til handels- og servicenæringen på Costa Blanca

Turen skal etter planen gå med leid buss til den flotte Rio Cabriel, i innlandet mellom Alicante og Albacete, hvor det regelmessig settes ut regnbueørret. Bjerke er lommekjent i området siden han er der selv 5-6 ganger i året. Dette er samme vassdrag som senere renner ut sør for Valencia, med navnet Jucar. Og den som vil være med må stå opp tidlig. 

-Ja, vi må regne med å reise fra Benidorm allerede i femtiden om morgenen for å få mest mulig ut av dagen. 
For det er snakk om dagstur og ingen overnatting. Alle som er glad i sportsfiske kan være med, også barn. Man må ha med sitt eget fiskeutstyr. Det tar ca 2 timer og 40 minutter å kjøre fra Benidorm, og selve elven med sitt er krystallklare vann, er det nærmeste i vårt område en kan komme en norsk fjellelv.

Man må kjøpe dagskort for fiske som koster rundt 20 euro, og da har man lov å fiske syv fisk, som normalt ligger godt over kilo´n. I tillegg trenger man et regionskort for Valencia-området, som er gratis for pensjonister. 

Følg vår bildestrøm fra Spania på Instagram

Svein vil arrangere en hyggekveld i forkant for å fortelle litt om fiskeutstyr, fiskekortordningene i Spania og liknende. Det som vil være greit fiskeredskap i denne elven er sluk/spinnere, wobbel eller flue og en 7-9 fots kastestang beregnet på slukvekt på mellom 10 og 40 gram. Det er også fint om man har med liten kjølebag til å oppbevare fisken i. En greier seg godt med joggesko, selv om han selv liker å bruke vadere. 

Svein er styremedlem i Frivilligsentralen som hjelper nordmenn i området med forskjellige problemer de måtte ha. Dette er ofte nordmenn som verken får hjelp fra det offentlige i Spania eller i Norge. De frivillige hos oss er ofte eldre mennesker som føler de har noe å gi av sin tid og selv føler glede av det å kunne hjelpe andre. Noen av brukerne av våre tjenester trenger kanskje bare noe så enkelt det å ha noen å snakke med, andre trenger hjelp til handling eller ulike former for sosiale gjøremål, som å følge til lege etc. 

– Noen sliter med rusrelaterte problemer, andre med for eksempel demens eller dårlig helse. Ikke alle har økonomiske midler eller gyldige forsikringer til å klare seg selv. Det er hovedsakelig dem uten krav eller rettigheter vi prøve å hjelpe sier Svein. 

Frivillligsentralen fungerer også ofte som et slags uoffisielt bindeledd mellom konsulat, politi og kommunene i nærområdet. Det finnes mange tragiske historier om uføre, demente eller andre det har gått galt for, og som tidligere har meldt utflytting fra Norge og kuttet kontakten med gamlelandet. 
Kommunen i Alfaz del Pi har vi et ekstra godt forhold til. Vi har fått låne lokaler gratis hos dem og kan hjelpe der hvor kommunen selv ikke har kapasitet til å hjelpe.

Men Svein presiserer at i Frivilligsentralen jobber det verken leger eller psykologer. Det aller viktigste er at vi har frivillige i vårt område som ønsker å stille opp og villige til å hjelpe andre.

Dersom du vil være med på fisketuren må du melde deg på hos Frivilligsentralen i Alfas del Pi til daglig leder Berit E Lønhøiden, epost : post@sentralen.es eller telf. 96 588 82 60/96 588 82 60.

Turen arrangeres med forbehold om nok påmeldte.