Nå kan det bli vanskeligere å leie ut ferieboligen din

Nye regler blir innført flere steder i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 23. april 2014 17:18

ANDALUCIA/OSLO

Regionsregjeringen i Andalucía har allerede godkjent den nye ordningen som trer i kraft innen seks måneder. Den innebærer at de som driver med korttidsutleie må skaffe seg en offentlig godkjenning. I tillegg gjelder de samme hygienebetemmelsene som for hotellene.

Einar Askvig, partner i Vogt Advokatfirma i Marbella i Spania, forteller til Aftenposten at den spanske hotellnæringen har sett seg lei på at særlig utlendinger som eier i Spania konkurrerer direkte med hotellene, spesielt med tanke på korttidsleie.

– Leier man ut en helg, eller under en uke, og annonserer på nettet, faller man under de nye reglene, sier Askvig.

For de som leier ut for perioder over en måned, betyr det ingen endringer.

Ser du etter bolig i Spania? Sjekk ut disse prospektene først

– Snakk med kommunen før du kjøper feriebolig basert på utleieinntekter, er råde fra Jan Ludvig Andreassen, sjeføkonom i Eika gruppen. Han tror reglene kan bli strengere, eller at det kan bli ulovlig å leie ut, i flere land rundt Middelhavet.

– Det er mange steder et skille, og skillet kommer til å bli skarpere, mellom de som leier ut og de som ferierer. Den første gruppen må passe seg for å basere driften av feriehuset på en utleieform som er i konflikt med den lokale håndhevingen av nasjonale regler, sier Andreassen.