Nå kan det bli kaos på Spanias flyplasser

OPPDATERT: Varsler aksjoner mot myndighetene - og nå vil også AENA-ansatte streike.

Spaniaavisen

Publisert 1. desember 2010 20:52

MADRID

13:28, 17:50
Fagforeningen SEPLA som organiserer hele 6000 piloter i Spania, varsler aksjoner og protester som mest sannsynlig vil ramme juletrafikken.

SEPLA mener myndighetene ikke har fulgt opp tidligere lovnader om regulering av maksimal arbeidsbelastning for pilotene.

Fagforeningen mener utviklingsdepartementet ikke er i stand til å få jobben gjort, og viser til en avtale som ble formulert allerede i juli. Ifølge SEPLA lovet myndighetene endringer allerede for ett år siden.
 
Europa Press melder at det er flyselskapene som har sørget for å hindre innføringen av de nye reglene – og da av økonomiske årsaker.

SEPLA mener dagens regler kan være en fare for flysikkerheten. Fagforeningen skal møte myndighetene fredag, og inntil videre legger de nå "streikepraten" til side.

Men den varslede delprivatiseringen av AENA fører til at ansatte planlegger en rekke aksjoner og streiker ved alle flyplasser etter jul.

De ansattes fagforeninger, CCOO, UGT og USO, sier de vil presentere datoene for de planlagte aksjonene 9. desember. Dermed er det duket for mer kaos på spanske flyplasser – uansett hva pilotene måtte komme fram til i møtet med spanske myndigheter.