Nå kan det bli forbudt å leie ut boligen til turister

Ny lov på trappene i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 16. april 2013 18:13

COSTA BLANCA

Regjeringen i Madrid er i ferd med å få gjennom en ny lov som vil gjøre det ulovlig for privatpersoner å leie ut boliger til turister over en kortere eller lengre periode. Dette gjøres for å verne om den tradisjonelle turistbransjen.

Denne nye loven vil si at privatpersoner ikke lengre vil ha lov til å leie ut egen bolig i alt fra ett døgn, en uke eller en måned til turister. Man vil fortsatt ha lov til å leie ut egen bolig til leietakere på langtidsleie. Det vil si fra et halvt år og oppover.

Her finner du nesten 60 boliger til salgs  – sjekk Spania-boligene her

Regjeringen har regnet ut at hvis de ikke gjør noe mot denne private utleievirksomheten vil snart 150.000 personer i hotell- og overnattingsbransjen miste jobben i Spania.

Allerede nå har bransjen i forskjellige regioner tatt grep om denne utleievirksomheten. I Catalunya må boligeiere som vil leie ut boligen eller boligene sine til turister gå gjennom utleiefirmaer, og søke kommunen om lisens.

På Costa Blanca hilser utleiefirmaer den nye loven velkommen. Nå går selskapene glipp av store inntekter på grunn av at boligeierne selv fikser utleie gjennom internett.
 
Spaniaavisen.no – ingen dekker Spania som oss!