Nå har Villajoyosa byttet navn

Villajoyosa er ikke hva det engang var ...

Terje Aspdahl

Publisert 24. september 2020 06:23

VILA JOIOSA

Tidligere denne måneden ble det avgjort i en avstemning om stedsnavnet i bystyret i Vila Joiosa. Representanten Pedro Alemany (Gent per La Vila) sin endrede stemme ble avgjørende for utfallet. 

Bystyret i Vila Joiosa (en koalisjon mellom POSE, Compromís og Gent per La Vila) godkjente navneendringen. Så nå er det bare å glemme Villajoyosa.

Forslaget ble fremmet av Compromís-koalisjonen som blant annet støtter «Rådet for språklig standardisering og promotering av Valenciansk». Opposisjonspartienes talsperson, Jaime Lloret, anklaget de lokale sosialistene for å ha forrådt mange av sine velgere ved å støtte navneendringen.

Saken var også oppe i 2017, heller ikke da uten kontroverser. Den gang var Pedro Alemany (Gent per La Vila) en sterk pådriver for at de skulle beholde navnet Villajoyosa. 

– Navnet  er godt kjent over hele Europa og ellers i verden, og byråder alene kan ikke bestemme over natten at navnet er uoffisielt, sa han da.

Alemany sin faste holdning fra tre år tilbake hindret han ikke fra å endre sin stemme, noe som var avgjørende for at forslaget ble vedtatt med 11 stemmer mot 10.