Nå har husokkupantene forlatt

Har tatt med seg alt av verdi.

Terje Aspdahl

Publisert 1. oktober 2020 11:05

I over et år har ferieboligen til familien Hokolt vært okkupert.

I løpet av året som er gått har søsknene Lisbeth og Jørn Hokholt forsøkt absolutt alt for å få tilbake «Casa Elsa» i Torre del Mar (Málaga) – ferieboligen som har vært i familiens eie i 50 år.

Tre rettssaker har vært berammet. Alle har blitt utsatt – senest for noen uker siden, som Spaniaavisen tidligere har meldt. 

Men tirsdag kom nyheten, en nabo fortalte Jørn Hokholt at okkupantene hadde forlatt eiendommen og samtidig etterlatt et kaos.

– Okkupantene kom tilbake senere, men kun for å dusje og ta med seg enda mer av våre møbler. Antagelig er alt tømt i huset nå.

– Det er foreløpig ingen avklaring siden dommeren ikke fikk tid til å se på saken vår i går, onsdag. Våre advokater ble anbefalt å ringe torsdag formiddag. I mellomtiden har vi hatt vakthold på boligen for at ikke huset skal bli okkupert på nytt. Vi kan ikke gå inn i boligen før retten har gitt klarsignal, ellers mister vi retten til å straffeforfølge okkupantene. Dette er ikke økonomisk motivert siden det ikke er noe å hente her, men jeg ønsker de straffet, sier Jørn Hokholt til Spaniaavisen.