Nå har de fått nok!

Over 200 personer fra restaurantnæringen deltok i demonstrasjon.

Terje Aspdahl

Publisert 23. februar 2021 20:00

ALTEA

Protestmarsjen ble var i regi av «Hospal», organisasjonen for restaurantnæringen i Altea (Alicante).

Protestmarsjen gikk langs hele strandpromenaden og over N-332 til hovedgaten Jaime I og videre til Rådhuset.

– Mange hadde med kasseroller for å lage lyd og plakater med slagord for våre krav. Null inntekter – null avgifter. Økonomisk støtte nå. Fritak for kommunale avgifter også videre, forteller Åge Folkestad, innehaver av restauranten Casa Vital i Altea.
Han er også sekretær i organisasjonen «Hospal».

– Mange fulgt protestmarsjen fra gaten og fra balkongene og de applaudert til støtte for restaurantene. På rådhusplassen samlet det seg enda mer folk hvor det ble hold appeller. Vi ønsker direkte støtte som annullert arbeidsgiveravgift nå når vi er pålagt å holde stengt, eller proporsjonalt redusert arbeidsgiveravgift. Vi krever også total annullering av kommunale avgifter på søppel og vannavgifter, sier Folkestad til Spaniaavisen.

På Rådhusplassen ble et manifest lest opp for kommunen og alle de fremmøtte.

– Det var ganske overraskende at ingen fra kommunen, hverken ordfører eller representanter fra bystyret tok oss i mot. Det var kun to representanter fra opposisjonen som tok ordet og støttet våre krav.

Restaurantnæringen krever at den økonomiske støttepakken kommer nå, og ikke om flere måneder.

– Alt byråkratiet gjør at den økonomiske støtten kommer først om flere måneder. Fra regionen krever vi økonomisk kompensasjon for tapt inntekt i den perioden vi har vært pålagt å holde stengt og en økonomisk støtte fremover. Mange er på konkursens rand og har ikke flere midler igjen etter ett år med økonomisk tap. Vi kommer til å jobbe videre både kommunalt, regionalt og nasjonalt med våre krav. I dag møtte også representanter fra restaurantnæringen rådet El Consell i  Fylkeskommunen i Valencia der våre krav ble fremsatt, og vi venter spent på hva som kom ut av det møtet.

– Vi håper det blir fortgang med utbetaling av den økonomiske støtten som er allerede vedtatt, men ikke satt i verk i de forskjellige kommunene. Vi kommer til å kjempe videre for våre krav om økonomisk støtte, avslutter Folkestad.