Nå går mobilprisene ned i Spania

...og dette selskapet skal vinne priskrigen.

Spaniaavisen

Publisert 30. april 2009 07:45

MADRID

Spania har de dyreste prisene på mobile tjenester i Europa. Nå setter Movistar og Vodafone ned prisene på samtaler. De tar opp konkurransen mot lavprisselskapene.

I slutten av mars konkluderte en EU-kommisjon at Spania er det dyreste landet i EU når det gjelder mobiltelefoni. Mobiltelefongigantene Movistar og Vodafone setter nå ned prisene kraftig på mobiltelefonsamtaler. Movistar (Telefonica) tar nå kun ni cent per minutt du ringer, mens Vodafone svarer med å tilby sine kunder hele 90 minutter
samtaletid til kun 20 cent.

Les også: Slutt på uregistrerte kontantkort i mobilen

Likevel går lavprisselskapet MasMovil ut og garanterer de vil betale mellomlegget hvis andre selskaper er billigere enn dem. De tar for tiden kun åtte cent per minutt. Men alle selskapene tar 15 cent i oppstartsavgift.

– Enhver forbruker bør velge et av lavprisselskapene. For eksempel Carrefour Movil, Pepephone, Eroski Movil, Hits eller MasMovil. Selv om de store selskapene tilbyr billigere samtaler har de ennå alt for mye skrevet med liten skrift på sine kontrakter. Spania ligger fremdeles tre-fire år bak Norge i priser på mobiltelefoni. Der har Chess, Tele2, Talkmore, Mobyson og flere gått opp løypen mot Telenor og Netcom i mange år allerede, sier telecomgründer Christian S. Nyborg til Vikingposten.

Les også: Tyv felt av sin egen mobil

Rådet til alle mobilbrukere, med spansk abonnement, er å ta kontakt med forhandler og sjekk hvilke betingelser dere har. Sjekk også med konkurrentene for å få det billigste og beste tilbudet. Det er faktisk store variasjoner på dekningsgradene for de forskjellige operatørene på Costa Blanca.