Nå frykter man flommen

Voldsomt regnvær skaper problemer.

Spaniaavisen

Publisert 27. januar 2009 14:07

BILBAO

Regn og oversvømmelser. Etter uværet er det nedbøren som skaper problemer i deler av Spania.

I Bilbao har Cadaqua-elven gått over sine bredder. Motorveien A-8 til Santander er i likhet med veien til Bilbao oversvømt, og meteorologene melder mer nedbør tirsdag ettermiddag.

En egen krisekomité er satt ned til å koordinere innsatsen dersom Bilbao blir rammet hardere enn til nå. Frykten for flom har i dag ført til at flere bedrifter har stengt.

Sammen med ni regioner i nord, er Valencia fortsatt utsatt for sterk vind. Andalucía, Asturias, Cantabria, Madrid, Navarra og Baskerland kan i tillegg vente store snømengder utover uka.

Tusenvis av mennesker i Cataluña og Baskerland er fortsatt strømløse, selv om 99 prosent av de berørte kablene nå er i orden.

Ødeleggelser etter stormen har forhindret over 8.000 skolebarn i Cataluña fra å møte opp på skolen. Byrådet i Barcelona har gått ut med advarsler til skoler, høyskoler og idrettsanlegg. De ønsker forbud mot å oppholde seg på usikre steder utendørs, i frykt for at ytterligere ulykker kan skje som følge av skadede bygninger. Ulykken i Sant Bol de Llobregat der fire barn mistet livet i helgen gjør at man ikke ønsker å ta noen sjanser.

7.000 skolebarn i Galicia må også være hjemme fra skolen på grunn av det stormfulle været.
 
Se video og værvarsel under.