Nå forsvinner bankfilialene

Strammer inn for å redde økonomien.

Spaniaavisen

Publisert 22. april 2009 07:41

MADRID

Lederne for seks av Spanias sparebanker ble denne uken enige om at sektoren må stramme inn ved å redusere antall bankfilialer hvis de skal komme seg gjennom finanskrisen.

Representanter fra CAM-banken, Ibercaja, BBK, Caja España og Caja Navarra sier at spanske sparebanker må kutte i kapasiteten og redusere eksponeringen i lånemarkedet når eiendomsmarkedet er så turbulent.

– Kravet om inntjening øker og det vil bare fortsette. Det er for mange banker og de er for store, sa generaldirektøren i CAM, Roberto Lopez Abad under konferansen i Madrid.

Les også: Må redde spansk bank fra konkurs

Sparebankene som har vært store i distriktene er blitt hardest rammet av den økonomiske nedgangen, og spesielt ved avslutningen av byggeboomen. Dette fordi de har støttet store investeringer i eiendomssektoren og gitt lån til boligkjøpere.

– Fra et marked på én million eiendomslån i året, går vi til et marked med en halv million i året. Vi går tilbake til en finansiell rettroenhet vi hadde glemt eksisterte, sier Ibercajas generaldirektør Jose Luis Aguirre.