Nå fikser de også nordiske julekaker

Full rulle for bakeren i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 6. desember 2012 10:52

TORREVIEJA

Det er ingen overraskelse at bakeriene har det travelt i førjulstiden. Slik er det også for Moritz bakeri og familien Soltvedt på det skandinaviske senteret Gallerian.

Baker Ståle Soltvedt og hele familien står på nesten døgnet rundt for å få alle syv kakeslagene, pluss noen ekstra, ferdig til jul.

– Vi har cirka 14-15 forskjellige kakeslag klare for julen. Vi må også ta vare på våre svenske, danske og finske kunder. Derfor har vi nordiske innslag i julen, som for eksempel lussekatter til svenskene og vaniljekrans til danskene. De har sine egne julefavoritter og vi prøver å tilfredsstille alle, sier Ståle Soltvedt til Vikingposten.

Finn telefonnumre og nettside til næringsdrivende på Costa Blanca

Moritz bakeri er en ekte familiebedrift. Ståles far, Moritz Soltvedt, startet bakeriet på vestlandet i Norge. Ståle tok bakeriet med seg til Spania, og nå går sønnen, Benjamin (20), i bakerlære.

– Jeg har igjen teorien før jeg skal ta svennebrevet. Jeg trives godt i bakeryrket selv om det går stort sett i jobb, spise og sove nå før jul, sier Benjamin.
Mamma Kristin jobber fulltid i bakeriutsalget på Gallerian. Men også datteren Kamilla (18) gir en hjelpende hånd nå før jul. Hun går fortsatt på skole.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Hos Moritz bakeri forgår all bakingen for hånd, noe som er veldig tidkrevende.
– Vi er ingen fabrikk og lager alt for hånd. Det er mye jobb, og da spesielt før jul. Men det er ingen hemmelighet at juletiden hjelper på omsetningen for resten av året. Det er også tider vi ikke har så mye å gjøre. Men julen er spesiell. Helt klart, sier baker Soltvedt.

Skal du ha julekaker fra bakeren bør du være tidlig ute med bestillingen for å være helt sikker på å få det du ønsker. Ståle forteller de kan gå tom for enkelte av de populære sortene.

– Det er de to siste ukene i desember som er aller travlest. Det er da de fleste gjør sine innkjøp til jul. I år leverer vi også varer til bakeriutsalget Delikatessen i Albir, noe som også krever en ekstra innsats. Vi kan gå tom for enkelte kakesorter, og i fjor hadde vi kun igjen to pakker med sirupsnipper. Skal man ha for eksempel kransekake til jul bør man være tidlig ute, sier bakeren.